Fırında Levrek Domates Roka Soğan Tuz Karabiber

Fırında Levrek Domates Roka Soğan Tuz Karabiber

Fırında Levrek Alazade Restoran

Fırında Levrek

Fırında Levrek

Taze levrekleri temizleyip yıkıyoruz. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine levrekleri seriyoruz. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.

Levreğin Faydaları

Levrek balığının mineral ve vitamin açısından zengin bir içeriği sahiptir. Vücudun ihtiyaç duyduğu Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini levrek yiyerek sağlamak mümkün. Çinko iyot, selenyum, magnezyum, kalsiyum ve potasyum, demir bünyesinde barındıran levrekte kalsiyum ve bolca fosfor da bulunuyor. A, D, E ve B1, B2, B3, B5, B6, B12 vitaminlerinin de kaynağı olarak levreğin özellikle kış hastalıklarından korunabilmek adına bolca tüketilmesi önem taşıyor.

Sindirimi oldukça kolay olan levreğin birçok faydası var. Kış hastalıklarından korumasının yanı sıra kalp ve damar hastalıklarından göz sağlığına faydası nedeniyle levrek gözde besinler arasındaki yerini kimseye kaptırmayan bir balık türü.

Levrek Balığı

Levrek Balığı

Levrek, Moronidae familyasını oluşturan ılık ve soğuk denizlerde yaşayan balık türleri.

Vücudu fusiform şeklinde ve derisi iri pullarla örtülü, sırtı kurşun, karnı gümüş renktedir. Küçük kara benekli olduğundan alabalığı andırır. Genç levreklerin sırtları kara benekli, erginlerin sırtları ise beneksiz veya koyu renktedir. Dillerinin üzerinde diloit dişleri vardır. Boyları 40–100 cm arasında değişir. Genellikle ağırlıkları 8–10 kg’dır.15 kg’a kadar çıktığı görülmüştür.

Eti yağsız ve çok lezzetlidir. Taze olarak yenir. Türkiye kıyılarında Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’de bulunur. Her mevsimde, genellikle de mayıs ortalarından kasım sonuna kadar avlanır. Sonbahar ayları sırasında ırmak ağızlarında üremeye başladıklarında sürüler halinde toplanırlar. Karadenizde kış aylarında dere ağızlarına Akdenizde Nisan-Mayıs ayları arasında ürerler.

Karadeniz, Ege ve Akdenizde çiftliklerde yaygın olarak, yumurtadan pazara kadar üretimi yapılmaktadır.

Kaya levreği

Etçil ve yırtıcıdırlar. En çok karides, küçük balık, yengeç ve kurtçuklarla beslenirler. Izgaradan ziyade, buğulaması ya da “tuzda levrek” çok daha lezzetli olur.

Üreme zamanlarında yağsız olmaları nedeniyle lezzetsizdirler. Ancak çiftliklerde üretilen levrek balıkları yılın her zamanında yağlı olmaları nedeniyle lezzetlidirler.

Wikipedia

Perpa Ticaret Merkezi A Blok Kat: 13 No: 1959 Şişli – İstanbul

WhatsApp: 0544 267 22 38

Telefon: 0212 210 01 82

0212 210 01 83

0212 222 01 42

FACEBOOK alazaderestoran

INSTAGRAM  alazaderestoran

Alazade Restoran Fırında Levrek

Fırında Levrek

BALIK YEMEKLERİ

GÜNÜN YEMEKLERİ

ALAZADE RESTORAN

PERPA RESTAURANTLAR

PERPA GIDA FİRMALARI    

PERPA FİRMALARI    

PERPA İLETİŞİM     

AMBALAJ FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın