VENDYGO Dünyasına Katıl B2B Dijital Ticaret Noktası

Vendygo B2B Dijital Ticaret Noktası

Vendygo Dünyasına Katıl

VENDYGO Dünyasına Katıl

Firmanız İnternetten Ticaret Yapıyor mu? Dijital Mağazanız Var mı?

Dünya’da ve doğal olarak ülkemizde internet kullanımı giderek artıyor. 2021 yılında 16-74 yaşları arasında internet kullanımı %82,6 ya ulaşmıştır. Eğlence, medya ve akademik çalışmaların yanı sıra ticari faaliyetlerin gelişmesinde internet teknolojileri büyük rol oynuyor. Bu teknolojik gelişmeler Dijital Pazarlama diye çok kapsamlı bir alan oluşturmuştur. Dijital pazarlama, ürün ve hizmet tanımlarının internet ortamında yapılmasıdır. Dijital pazarlama kanalları arasında web sayfaları, e-posta pazarlama, arama motoru SEO, sosyal medya, internet medyası, mobil uygulama ve çok daha fazlası vardır.

Vendygo B2B Dijital Ticaret Noktası

Vendygo Dijital Ticaret Noktası

Dijital pazarlama sayesinde, internet ortamında birçok ürünün kataloğunu, teknik verilerini, görsellerini, uygulama şekillerini, kullanma şekillerini, alternatiflerini bulmak mümkün. Peki bu kadar hızla yayılan ürün varken, bu kadar çeşitli ürün bulunmaktayken bu ürünleri internet mecrasından satın almak mümkün mü? Pek tabi mümkün. Günümüzün en hızlı gelişen ticari faaliyetleri de e-ticaret faaliyetleridir. Bunun kapsamında ödeme teknolojileri, stok takip teknolojileri, tedarik zinciri yönetim teknolojileri, Uzaktan ekip yönetimi gibi bir sürü gelişme dijital ticaretin kapsamındadır. Bu teknolojik gelişmeler ticaretin internet ortamından yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Firmadan Firmaya Dijital Ticaret

Firmadan Firmaya B2bB Dijital Ticaret

Ülkemizdeki ticari faaliyetlerin sadece %15’i e-ticaret yoluyla yapılmaktadır. Ülkemizdeki işletmelerin %75’ inin e-ticaret faaliyetleri son yıllarda artış gösterdi. 2025 yılına kadar global e-ticaret faaliyetlerinin 4.5 trilyon doları aşması bekleniyor.

Bu bilgiler bize her 10 işletmenin 7’sinin fiziksel mağaza satışının düştüğünü ve e-ticaret arayışı olduğunu gösteriyor.

Fiziksel ticaret kanallarının varlığı her ne kadar hayatımızın içinde var olsa da e-ticaretin karşı konulmaz büyüme hızı bizi Dijital Evren’e sevk etmektedir.

Bu ilerlemeler ve bilgiler ışığında her işletmenin en az bir dijital kanaldan ticari faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini görüyoruz. Hatta sadece bir mecrada olmak firmaların iş kapasitesini artırmaya yetmeyecektir. Birden çok kanaldan ürünlerini sergilemek ve her türlü müşteriye ulaşmak sürekli pazarda görünmek açısından bir zorunluluk. E-ticaret faaliyetleri, firmadan son tüketiciye (B2C) olan satışlarda daha hızlı yol aldı. Ancak firmadan firmaya (B2B) olan ticarette aynı gelişim söz konusu değildir. Bunun nedenleri firmadan firmaya (B2B) olan ticarette; ödeme yöntemlerinin çeşitliliği, bayilik yapıları, kredili alımlar, tedarik zamanının planlanması gibi etkenlerdir.

Üreticilerin ve toptancıların aracı satıcılarla çalışması, belirli stok gücüne sahip olmaları, pazarlama faaliyetleri için fiziksel müşteri gezmeleri gibi süreci yavaşlatan ve giderek maliyetleri arttıran oluşumları kesinlikle dijital ticaretle desteklenmelidir. Dijital ticaretin firmadan firmaya (B2B) olan kısmında henüz yeterli doygunluk ve gelişme sağlanamamıştır. Bunun birçok sebebi arasında en öne çıkan kısımlar kullanım alışkanlığı ve güvendir. Dijital ortamı pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için kullanmaktadırlar  ancak ticari bir alım satım ortamı olarak kullanma alışkanlıkları bulunmamaktadır.

Firmaların bu konuya bir diğer ön yargıları ödeme güvenliğidir. Ticari kapsamda yapılan ödemelerin hacmi perakende ödemelerine göre oldukça büyüktür. Dolayısıyla, işletmeler ödeme yöntemine güvenmedikleri bir platformda ticari faaliyetlerini yürütme konusunda önyargılı olabiliyorlar. Örneğin; internetten bir tişört aldığınızda eğer teslimat ya da ödeme sürecinde bir olumsuzluk yaşanırsa bu problem çözülene kadar, bir tişört bedelinin oluşturacağı zararın etkisi ile ticari bir işletmenin sattığı ürünlerde, benzer süreçte yaşayacağı zararla aynı etkide değildir. Bu da firmadan firmaya (B2B) e-ticaretin gelişmesini yavaşlatmaktadır. Ne var ki gelişen ödeme teknolojileri ve güvenli ödeme sistemleri sayesinde bu sorunlar hızla aşılmaktadır.

Dijital Ticaret Noktası Vendygo

Dijital ticaret kapsamında yepyeni bir vizyonla ortaya çıkan VENDYGO firmadan firmaya olan e-ticaret faaliyetlerini sadece bir firma tanıtım portali olmaktan çıkarıp; firmaya özel dijital mağazadan, kampanya yönetimine, güvenli ödeme yöntemlerinden, şimdi al sonra öde yöntemlerine kadar bütün e-ticaret faaliyetini kapsayan; kolay, hızlı, güvenilir bir portal olma yolunda adımlarını atmıştır.

VENDYGO, firmalara www.vendygo.com web adresi üzerinden hizmet vermektedir. Firmaların web adresini tıklayarak tamamen ücretsiz olarak “üye” olabileceği bir portaldir.

Ücretsiz “üye” olarak Dijital Mağazanızı oluşturabilirsiniz. Firmanızın profilini tamamlayarak hakkınızdaki bütün bilgileri yayınlayabilir, sosyal medya hesaplarınızı paylaşabilirsiniz. İlk üyelikte ücretsiz bir şekilde ürünlerinizi satışa sunabilir güvenli ödeme  (VENDYPAY) alabilirsiniz.

Şimdi Al Sonra Öde Sistemini kullanmak için şimdi hemen üye olarak, yıldız biriktirmeye başlayın. Altın Yıldızlı firmalar arasına girerek e-ticaretin hızını keşfedebilirsiniz.

VENDYGO ‘ da;

*Üyelik ücreti yok!

*Komisyon yok!

*Dijital mağaza ücreti yok!

Vendygo Dünyasına Katıl

Vendygo Dünyasına Katıl

Ayrıca VENDYGO’ da sizleri diğer firmalar görebilir, doğrudan sizinle iletişime geçebilir. Beğendiğiniz ürünleri ya da firmaları takip ederek yeniliklerden ve paylaşımlarından haberdar olabilirsiniz.

Kolay Ticaret, Hızlı Müşteri, Güvenilir Tahsilat VENDYGO ‘da.

Şimdi linki tıklayarak, hemen,  tamamen ücretsiz üye olabilirsiniz.

www.vendygo.com

PERPA HABERLERİ

PERPA TİCARET MERKEZİ

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın