Elektrik Elektronik Teknisyenleri Teknikerleri Safepoint

Elektrik Elektronik Teknisyenleri Teknikerleri

Elektrik Elektronik Teknisyenleri

Elektrik Elektronik Teknisyenleri

Elektronik güvenlik sistemleri firmasında çalışacak, tercihen ehliyeti olan, askerliğini tamamlamış,

Elektrik Elektronik Teknisyenleri Teknikerleri alınacaktır.

SAFEPOINT GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Gürsel Mah. Darülaceze Cad. No:36 Ekşioğlu Plaza A Blok D:10 Kağıthane / İstanbul

TELEFON: 0850 200 80 50

Faks: 0212 221 89 06

E-mail: ik@safepoint.com.tr

ELEKTRİK ELEKTRONİK   GÜVENLİK SİSTEM ELEMANLARI    PERPA İŞ İLANLARI   ANA SAYFA   İLETİŞİM      SAFEPOINT

2000 yılında elektronik güvenlik sistemleri alanında, uluslararası birçok firmanın distribütörlüğünü alarak bu sektörde hizmet vermeye başladık. 2002 yılından itibaren özellikle bankalar bu bankalara bağlı olan ATM’ler olmak üzere medya, sağlık, eğitim ve sanayi sektöründe küçük ve büyük ölçekli firmalardan konutlara uzanan geniş bir yelpazede uygun çözümler sunarak sahip olduğumuz prestijli referanslar bize güvenliğinizi sağlamaya devam etmek için güç verdi ve yenilikler yapmaya yöneltti.

2012 yılında doğan markamız SafePoint Kekova Güvenlik Sistemleri’nin deneyimini ve yeni bir markanın enerjisini taşımaktadır. Tıpkı 1999’da olduğu gibi bugün de ev ve işyerlerinde güvenliği sağlıyor ve bunu yaparken de memnuniyetinizden ödün vermeden büyümeye devam ediyoruz. Bulundukları pozisyonlarda eğitimli ve tecrübeleri doğrultusunda uzmanlaşmış ekibimiz teknik servisinden müşteri hizmetlerine, satış ekibinden yönetim kadrosuna kadar sizlere hizmet vermekten mutluluk duymaktadır.

Sürekli değişen ve gelişen teknoloji bulutu içerisinde yenilikçi ve güveni esas alan bakış açımızla yola devam edip, farklı sektörlerin de yeniliklerini takip ederek bunları güvenlik teknolojilerine uygulanabilir alternatifler haline getirirken daima güvende olmanızı ve bu güven duygusunu sonuna dek hissetmenizi sağlamaktır.

Yaşam alanınızı, sizi ve çevrenizdekileri korurken sektöre ışık tutan markalardan biri olmaya büyüyerek devam etmek ve geleceğe insan hayatını & personel yönetimini teknolojik bir miras bırakabilmektir.

Elektrik Elektronik Teknisyenleri

TANIM 
Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı ve kullanılması ile ilgili her türlü tesisatın, elektrik makinelerine kumanda sistemlerinin kurulması, işletilmesi, bakım ve onarımını elektrik mühendisi ve elektrik teknikeri nezaretinde yapan kişidir.

GÖREVLER 
Ev, ticari kuruluş, fabrika, atölye ve benzeri yerlerde bulunan elektrik tesisatını, ek ve yeni tesisler için elektrikli ekipmanları, proje, şema ve standartlara uygun olarak kurar, işletmeye hazır hale getirir,
Elektrik sistem ve teçhizatının bakımı ve onarımı işlemlerine yardımcı olur, Devre şemalarının geliştirilmesi için deneyler ve testler yapar.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER 
Ampermetre, voltmetre, ohmmetre, galvanometre, multimetre vb. ölçme ve kontrol cihazları, El matkabı, havya, pense, tornavidalar, kargaburnu, kontrol kalemi vb. Çeşitli kablo, duy, fiş, yalıtım malzemeleri gibi elektrikli araç ve gereçleri kullanır.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER 
Elektrik teknisyeni olmak isteyenlerin; Elleri ve gözleri sağlam (renk körlüğü olmayan), Ortalamanın üstünde genel yeteneğe sahip, Mekanik konulara ilgili ve yetenekli, Dikkatli, tedbirli ve sabırlı ,
Tırmanma ve uzanma gibi bedensel çalışmaları yapabilecek kadargüçlü ve dayanıklı, Sorumluluk duygusu gelişmiş kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 
Elektrik teknisyenleri inşaatlarda, elektrik santrallerinde çalışırlar. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişir ama genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar. Elektrik dağıtım sistemlerindeki bozuklukları onarırken değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda çalışmaları gerekebilir. Görevi yaparken dikkatsizlik önemli kazalara yol açabilir. Elektrik teknisyeni birinci derecede cihaz, alet ve malzeme ile ilgilidir ancak, zaman zaman birlikte görev yaptığı kimselerle ve müşterilerle iletişime girebilir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Elektrik teknisyeni olarak iş bulma olanağı oldukça fazladır. Elektrik teknisyenlerinin kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların elektrikle ilgili birimlerinde, elektrik santrallerinde, elektrikli cihaz ve makinelerin kullanımının söz konusu olduğu işpiyasasının çeşitli dallarında çalışma olanakları bulunmaktadır. Kanunlarla belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilirler.MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleğin eğitimi Endüstri meslek ve Anadolu meslek liseleri, çok programlı meslek liseleri, teknik ve Anadolu teknik liseleri elektrik bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik liselerine girebilmek için; Orta Öğretim Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek başarılı olmak gerekmektedir. Endüstri meslek lisesi ve Çok proğramlı liselere gierbilmek için İlköğretim mezunu olmak gerekmektedir.

BENZER MESLEKLER:
Elektronik Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik Teknisyenliği.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın